logo
ČOVJEK SE DUHOVNO, TJELESNO, FIZIČKI, ENERGETSKI, MATERIJALNO, UZDIŽE I NAPREDUJE KADA ČITA, PRIČA, SLUŠA, RAZMIŠLJA SRCEM, S LJUBAVLJU,
O BOŽIJIM STVARANJIMA, DJELOVANJU I NAMJERAMA SA ČOVJEKOM NA ZEMLJI

Šri Činmoj

iz knjige "Krila radosti"


šri činmoj

 

Ako mislite o neuspjehu ne kao o nečemu što je suprotstavljeno stvarnosti, već kao o nečemu što formira stvarnost i postaje stvarnost, tad neće biti nikakvog straha. Mi neuspjeh smatramo nečim što je suprotno našim očekivanjima, ali je neuspjeh nešto što nas tjera naprijed. Ono što mi nazivamo neuspjehom, u Božjim očima je samo jedno iskustvo. Nikad neuspjeh ne smijemo uzimati kao nešto konačno, ili kao vrhunac nekog iskustva, već kao dio toka tog iskustva.

Recimo da ste se veoma trudili da postignete određeni rezultat i niste uspjeli. Umjesto da se predate talasu razočaranja i očajanja, pokušajte da u svom djelovanju vidite božansku svrhu. Možda vam je ono pomoglo da uvećate svoje strpljenje, mudrost i druge božanske osobine. Ako prihvatite ovakav pristup, bićete u stanju da se uzdignete iznad razornih udaraca neuspjeha.

Duhovna moć koju dobijate od molitve i meditacije jeste stvarna moć.

Kad želimo mir, moramo da izađemo iz oblasti uma. Ako mislite da imate 20 ili 40 godina, moraćete da se borite sa svojim umom da biste dobili makar i nagovještaj mira. Ali, ako ste u stanju da imate dječje srce, tad možete najbrže da napredujete.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citat dana
Sveto Pismo
Kur'an
Bhagavad-Gita

Slušajte muziku dok čitate

Korisne teme na forumu

Doprinos

RSS
Vrh stranice