logo
ČOVJEK SE DUHOVNO, TJELESNO, FIZIČKI, ENERGETSKI, MATERIJALNO, UZDIŽE I NAPREDUJE KADA ČITA, PRIČA, SLUŠA, RAZMIŠLJA SRCEM, S LJUBAVLJU,
O BOŽIJIM STVARANJIMA, DJELOVANJU I NAMJERAMA SA ČOVJEKOM NA ZEMLJI

Nova Učenja

 

(Hrist, "Nova Učenja", objava preko En Valentjan i Virdžinije Esen, za čovečanstvo koje se budi, IP Esotheria, 1990., Beograd)


Dolazim da vas podučim da čovječanstvo u ovom Svemiru nije samo...da se vaša Zemlja sada ponovo uzdiže u onu višu dimenziju ljubavi u kojoj je nekada boravila...i da će u stvaranju ovog kosmičkog procesa moći da učestvuju samo ona bića koja se opredijele za mir.

Kada sam vam došao prije 2000 godina, rekao sam vam: "Vi ste svjetlost svijeta". Nisam očekivao da će se u moje ime osnovati crkva sa predivnim haljinama svojih sveštenika i zlatnim predmetima. Nisam očekivao da će ljudi preuzeti vlast u Božije ime i da će počiniti i zločine zbog svojih egoističkih interesa, a sve u moje ime. Nisam očekivao da će se razdvojiti Jevreji od nejevreja ili da će hrišćani biti nahuškani protiv sljedbenika Bude, Krišne ili Muhameda. Ne, nisam to očekivao. A pogledajte šta se dogodilo.

Nema nikakve potrebe da se držite ritualnih praksi. Možete započeti sopstveno povezivanje sa Bogom, direktno preko svoje duše.

Ja vas uvjeravam da svaka crkva koja me obogotvoruje, umjesto da priznaje samo Boga griješi, i ona takvu aktivnost treba smjesta da zaustavi.

Svjetske crkve moraju da učine mnogo, a ne samo nedeljnu misu u slavu Isusa, ja vas u to uvjeravam. Združimo se svi zajedno da s ljubavlju služimo Bogu, da služimo čovječanstvu i da služimo miru.

Ljubav prema meni iskazuje se ponašanjem, a ne grandioznim građevinama i široko rasprostranjenim organizacijama. Ove organizacije i građevine često škode istinskoj misiji ljubavi. Ako volite mene ili bilo kog svjetskog učitelja, odajte nam počast svojim djelima u svakodnevnom životu.

Teologija je obično beskorisna, a raspravljanje u vezi sa svetim spisima samo je traćenje energije. Jednostavno uzmite temu ljubavi i živite je.

Moja braćo i sestre, nije u redu da negirate ovu novu duhovnu informaciju koju sada donosim samo zato što Biblija ne zove meditaciju tim imenom. U Bibliji se spominju molitve i kontemplacija, a to je značenje rečenice "Budi miran i spoznaj".

Ono što imam da kažem onima koji pripadaju takozvanoj hrišćanskoj vjeri može izgledati teško, ali vas uvjeravam da je ovo novo Jevanđelje za učenike Zlatnog Doba. Obratite pažnju na moje riječi. NEOPHODNO je da proširite granice svog razmišljanja kada razmišljate o meni i o našem Tvorcu, ako želite da postignete vladanje nad samim sobom.
Neki insistiraju na tome da je Biblija konačno djelo ili da je Kur'an apsolutna istina i da više neće biti proroka. Na ove ideje ja odgovaram zvučnim: NE.

Jedan Bog, tokom beskrajnog vremena, slao je mnoge učitelje na Zemlju. Iza tih učitelja na planeti su ostajale mnoge svjetske religije koje, izgleda, danas čovječanstvo dijele na mnoge tabore i grupe. OVO ODVAJANJE NIKADA NIJE BILA NAMJERA NAŠEG TVORCA. Izazov koji danas stoji pred vama jeste da vidite univerzalnu poruku koja struji kroz ove svjetske religije i da sve što struji spojite u jednu jedinu temu: prevazići vaše podjele i razdvojenosti. To i jeste razlog što sam došao - da sve ljude sastavim u bratstvo Jedinstva. Kako ste samo promašili da me razumijete.

Crkvene strukture, onakve kakve ih sada poznajete, sumnjive su. Ponavljam: crkvene strukture i organizacije i institucije kakve sada poznajete, sumnjive su. Božija crkva je ista crkva o kojoj sam govorio prije 2000 godina u Jerusalimu, a to je ono o čemu vam je govorio svaki istinski učitelj u vremenima prije ili poslije mog dolaska prije 2000 godina.

Moja najveća poruka cijelom čovječanstvu, posebno vama koji ste u ulogama roditelja ili učitelja, jeste da kažete nešto slično ovome: "Do sada..." ili "Mi smo sve do sada vjerovali..." Na primjer, recite: "Sve do sada smo vjerovali da je najveća moguća brzina putovanja brzina svjetlosti, koja iznosi 300 000 km/sek. Pogledajte u svoju unutrašnjost i vidite da li vam to izgleda tačno." Drugim riječima, sadašnje znanje izložite kao provizorno, jer ono, zapravo, i nije ispravno gledanje na brzinu svjetlosti.

Žalostan sam što se neki neće pridružiti kretanju čovječanstva u ovom vremenu buđenja, ali njihova slobodna volja je gospodar.

Donosim vam ovu poruku. Ovo je trenutak buđenja čovječanstva. Stojite na pragu slave ili moguće katastrofe.

Kao odgovor na vaše pitanje ko ste i šta ste, dakle, shvatite da ste svijetlost i energija zato što i Bog to jeste. Shodno tome, vi ste uvijek živjeli kao duhovno biće, uvijek. Zato je, na nivou duše, vaš identitet ogromna kolektivna masa energije. Vi ste bezvremeni i vječni. Vi ste ogromni iznad svakog opisa pošto ste stvoreni na početku i privremeno ste prešli most iz beskraja u vaš sadašnji fizički oblik.

Žao mi je što učenje, koje sam donio prije 2000 godina, nije shvaćeno, niti je imalo sljedbenika, onako kako sam ja to namjeravao.

Kao što sada nije vjerovatno da biste povjerovali da će za nekoliko vijekova od sada ljudskim bićima moći ponovo da izrastu udovi, da će moći da se izliječe u trenu i da će živjeti u takvom zdravlju koje je sada nezamislivo. Mnoga tehnološka otkrića, kao što je, npr. jeftina energija kao gorivo za kosmičke brodove, takođe vas očekuju. I mnogo, mnogo više!

Svako doba ima svoje proroke i nosioce istine, ali je malo onih među stanovništvom koji ih slušaju i koji preduzimaju akcije u skladu sa onim što proroci govore.

Od sada će postojati dva jasno određena područja namjenjena čovječanstvu: jedno područje za Boga, a drugo za ona bića koja su ostala nesvjesna. Neće više biti onog prostora u sredini koji se zove "možda" ili "jednog dana ću o tome razmisliti". Aut linije se sada gube. Timovi se formiraju. A ja vam obećavam da će ovoga puta radnici svjetlosti prevagnuti!

Ako vam ponavljam neophodnost da se ispravno izabere, činim to zato što moje srce želi da spoznate istinu, tako da nikada kasnije ne možete da kažete: "Ja nisam znao", "Niko mi to nije rekao".

Na mnoge načine stvoreni ste slično Bogu, iako je, naravno, Bog istovremeno muška i ženska energija kombinovana u savršenoj ravnoteži.

Mnogi od vaših tehnologa posjeduje velike intelekte, ali nemaju zdrave umove. Da bi um bio cjelovit, neophodna mu je ljubav u srcu. Intelekt je samo 50% misli. Tek kad se kombinuju intelekt i intuicija - Božije znanje - postiže se savršena ravnoteža.

 

 

Citat dana
Sveto Pismo
Kur'an
Bhagavad-Gita

Slušajte muziku dok čitate

Korisne teme na forumu

Doprinos

RSS
Vrh stranice