duhovnaizgradnja.com forum

dobrodošli na forum o duhovnoj izgradnji
Danas je 08 Sep 2010, 05:46

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Dobro došli
PostPoslato: 21 Feb 2008, 22:33 

Pridružio se: 13 Feb 2008, 08:13
Poslije višegodišnjeg učešća na drugim forumima, na raznoraznim temama, dobili smo impuls i odlučili se da ovdje otvorimo sopstveni, i da ga uredimo kako smatramo da je najbolje i najkorisnije za duhovnu izgradnju svih koji na njemu učestvuju.
U skladu s tim odredili smo kategorije i oblasti onako kako nam se u ovom momentu svidjelo, prema sopstvenim poljima interesovanja ili barem poljima o kojima želimo da pišemo i čitamo.
Željeli smo da napravimo forum koji bi bio pogodno mjesto za razmjenu iskustava i međusobno podsticanje onih koji su duhovno bliski.
Dakle, pisaćemo i razgovarati o onom što nas zanima, pa koga to interesuje neka nam se priključi, koga ne interesuje ili mu naš pristup nije blizak, ili ima drugačije motive za pisanje na forumu, neka jednostavno potraži sebi drugo mjesto za praktikovanje mentalne gimnastike, samodokazivanje ili šta već biva motiv za rasprave koje su same sebi svrha a česta su pojava na forumima koji se bave duhovnom ili "duhovnom" tematikom.
Ne želimo da se ovdje vode beskonačne i besplodne rasprave koje ne izgrađuju nikoga a iscrpljuju sve (osim energetskih parazita koji se na takav način hrane).
Mi se nećemo libiti da odstranimo takve raspravljače i takve rasprave.
Nadamo se da nećemo morati da uvodimo nikakva posebna pisana pravila nalik na druge forume, i da će nas jednostvno zaobići svi koji se ne pronalaze u sadržajima na ovom sajtu, ili koji nisu u stanju da normalno razgovaraju o temama koje smo predložili ili koje će se pojaviti u budućnosti.
Dakle, dobro došli svi koji tražite kako na najbolji način služiti svrsi koju nam je Svemogući Stvoritelj Iznjedritelj dodijelio, koji Ga tražite i nalazite u svemu i u svakome, koji ste spremni da nesebično služite Njemu i Njegovom naumu na ovoj planeti i cijelom svemiru odnosno svemirima na svim ravnima postojanja, da sarađujete sa Ocem Nebeskim, Sinom, Duhom Svetim i pozitivnim Silama Nebeskim, kako god ih upoznali i zvali, i koji se trudite da na najbolji način iskoristite dar Slobode koji nam je dodijeljen u punini kao rijetko kome do sada.
Vrijeme je djela a ne mnogih riječi, i zato neću duljiti ovu dobrodošlicu, a neka forum živi i razvija se kako mu On da na duhovnu blagodat onih koji mu iskreno i nesebično daju svoje učešće.

Vrh

Tema posta: Re: Dobro došli
PostPoslato: 17 Jul 2009, 19:50 

Pridružio se: 17 Jul 2009, 19:43
Dobro vas našla:)

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2009, 22:34 

Pridružio se: 04 Jul 2009, 19:01
...

Poslednji put menjao zeljko10 dana 20 Jul 2010, 21:30, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta: Zeu
PostPoslato: 09 Sep 2009, 10:02 

Pridružio se: 06 Apr 2009, 14:21
Zeo je napisao:
Tražio sam kao i pre par dana da nezaposleni imaju novčanu pomoć min. 40km i više,da se oduzmu radna mjesta svima koji imaju po dva ili više poslova to vam je u RS 10000 radnih mjesta, a sjetimo se YU – nije bilo nezaposlenosti i to može i danas, tražio sam da se zaštite radnici, da se umanje visoke plate i da VSS npr. Nemaju mnogo veću platu od fizikalaca jer ''zasluga za faks je bolje radno mjesto'' i to je dovoljno.

Multipliciranje(množenje)više radnih mjesta tj.više izvora prihoda(uglavnom na teret poreskih obveznika :? )kao i neravnomjernost u iznosu plaća između društvenog korisnog rada(radnici)i društveno nekorisnog rada(sportaši) tj.neravnomjerna raspodjela je glavni uzrok sukoba među ljudima jer ambiciozni(čitaj pohlepni i egoistični)ljudi imaju sve više i nikad im dosta(kao što je davno rimski filozof Seneka ustvrdio),a zbog toga skromni i jednostavni ljudi imaju sve manje pa se u njih javlja opravdani bijes i revolt na postojeće stanje. :x

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 19:16 

Pridružio se: 20 Avg 2008, 09:38
Zeo me zamolio da napišem ovde nešto o sebi.

Ne volim da pričam o prošlosti, jedino kada je to neophodno. Smatram da je bitnije ono što radimo sada (i ko smo sada) nego što smo nekada bili (ili radili). Naučio sam zadnjih nekoliko godina da svi treba da nosimo što manje "prošlosti" u sebi, a više se bazirati na sadašnji trenutak.
Evo neke osnovne stvari. Zovem se Borislav, imam 24 godine, živim i studiram (žurnalistiku) u Banja Luci. Hobiji su mi čitanje, pisanje (kratkih priča), sport i meditacija (uglavnom pranayama). U zadnje vrijeme sam pronašao strast u proučavanju i praktikovanju takozvanog Zakona Univerzuma (tačnije, Zakona privlačnosti). Planiram da do završetka studija napišem knjigu. Eto toliko.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 13:01 

...

Poslednji put menjao zeljko10 dana 20 Jul 2010, 21:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Indija vs Kina
PostPoslato: 05 Okt 2009, 17:46 

Zeo je napisao:
Čudno mi je da mladi bježe u privlačnije istočnjačke stvari što je i logično,Indijci su pokazali ko su,ali nauka koju je Bog dao Izraelcima i kroz Isusa i drugih proroka meni je daleko ljepša,mada je i Indijci praktikuju nesvjesno jer ne znaju za Bibliju.

Pravo štovanje je uzvišenije od tamnih crkava.

Ne sviđa mi se nikako kastinska podjela u indijskom hinduizmu gdje doslovno životinja(krava konkretno,pa i kućni ljubimac nekog brahmana tj.više kaste)ima veća prava i poštovanja od npr.djeteta iz najniže klase(parije) tzv.nedodirljivih jer nisu po višim kastama toga dostojni. :x

Puno bliži mi je kineski umjereni budizam :thumleft: od indijskog fatalističkog hinduizma jer prosječan Kinez ne gladuje,a Indijac gladuje,a zemlja ima nuklearno naoružanje i svemirsku tehnologiju :banghead:

Nedavno sam gledao jedan potresan dokumentarac gdje djeca od 5-15 godina rade da bi preživjela i to spaljuju mrtvace(u Indiji nema groblja za većinu jer ih je previše,a i religija im to priječi) :shock:

I kad je pitao jednog od njih jedan novinar da li smatra da li će ići u raj ili pakao jedan dječak je rekao da je on veliki grešnik,a na pitanje koji mu je najveći grijeh odgovara to što je zbog vrućine koja tamo vlada ubijao muhe i komarce. :o

Moram priznati da sam se "poklopio ušima" pod težinom svojih grijeha,u odnosu na njegove. :oops:

P.S.

Što se tiče naših crkava(katoličke,pravoslavne,protestantske-sve su naše,bar bi trebale biti :? ,jer su kršćanske)ima i tu dosta licemjerja i nevjerodostojnosti,ali ni iz bliza toliko bešćutnosti ko u indijskih svećenika-brahmana prema "nižima".

A,Izraelci(Židovi)ionako većinom ne priznaju Isusa za Mesiju,oni još čekaju svoga mesiju :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 04:59 

...

Poslednji put menjao zeljko10 dana 20 Jul 2010, 21:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010, 08:17 

Pridružio se: 08 Maj 2010, 06:32
arrow: samo da :readthis: kažem :o da iako svaki čovek je drugačiji pa imao različita :roll: gledišta :shock: u vezi nekih stvari :?: jer i stojimo na različitim pozicijama :idea: valjda istog kamena pa drugačiji pogled se ima, u smislu toga recimo da se s nečim na forumu ne slažem :| , ali tolerišem ;) da čega sve ima prihvatljivo je ;) , dakle obzirom na brojne druge :study: forume a možda ima neki koga još ne znaš, izgleda da ovo i dalje stoji kao prednji. :thumright:

Poslednji put menjao Selonacalnik dana 20 Jul 2010, 22:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2010, 13:46 

Selonacalnik je napisao:
Usput osnovno pitanje danas je gde radiš?

Medjutim evo pravi odgovor odnosno protupitanje koje vekovima stoji: ''Jesi li rob ili slobodan čovek?"

Većina su robovi,iako toga nisu svjesni,a ako i jesu,previše su tašti :x da to priznaju.

Osnovno pitanje je što imaš :banghead:

Imam:auto,imam kuću,imam dionice,imam djecu,imam ženu,imam pasa...nikoga na glagolu biti,svi na glagolu imati,a zovu se "vjernici". :readthis:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat