U knjizi "Nova Zemlja" Ekarta Tola se javlja se pojam telo-boli.
To je, u osnovi, svaka negativna emocija sa kojom se niste u potpunosti suočili i uvideli šta ona predstavlja, i ona ostavlja tragove boli. Dakle, negativna emocija sa kojom se niste u potpunosti suočili, prihvatili je i oslobodili se.
Stvara se energetsko polje starih emocija koje živi u svakom živom biću. Dakle, u vama(osim ako niste potpuno duhovno izgrađeni) i meni postoji nešto što, s vremena na vreme teži za negativnošću i nesrećom.
Sada me zanima da, ukoliko želite naravno, kažete ovde, kako se to sve prikazalo telo-boli u vašem slučaju?
Zašto? Zato što ćemo, što više odgovora skupimo, uspeti da bolje prepoznamo telo boli koje posedujemo. Kada uspete da prepoznate telo boli, uspećete i da ga odstranite.
Ja ću početi prvi.
Kod mene se telo boli javljalo u obliku ljubomore, najviše. Tu sam najbolje prepoznao svoje telo boli.
Kako?
Pa odjednom bih počele da se javljaju u meni negativne emocije ljubomore, i da telo boli traži svađu kako bih se hranio.
Kao da bi se nešto u meni javljalo, što traži svađu. Ne želim da previše ulazim u lične stvari, ali dovoljno je da kažem da sam ispitivao situacije oko mene, tražeći nešto zbog čega bih bio ljubomoran.
Dakle, kako izgleda vaše telo-boli?