duhovnaizgradnja.com forum

dobrodošli na forum o duhovnoj izgradnji
Danas je 08 Sep 2010, 05:51

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Kako izgleda vaše telo-boli?
PostPoslato: 11 Nov 2009, 18:05 

Pridružio se: 11 Nov 2009, 17:19
U knjizi "Nova Zemlja" Ekarta Tola se javlja se pojam telo-boli.

To je, u osnovi, svaka negativna emocija sa kojom se niste u potpunosti suočili i uvideli šta ona predstavlja, i ona ostavlja tragove boli. Dakle, negativna emocija sa kojom se niste u potpunosti suočili, prihvatili je i oslobodili se.

Stvara se energetsko polje starih emocija koje živi u svakom živom biću. Dakle, u vama(osim ako niste potpuno duhovno izgrađeni) i meni postoji nešto što, s vremena na vreme teži za negativnošću i nesrećom.

Sada me zanima da, ukoliko želite naravno, kažete ovde, kako se to sve prikazalo telo-boli u vašem slučaju?

Zašto? Zato što ćemo, što više odgovora skupimo, uspeti da bolje prepoznamo telo boli koje posedujemo. Kada uspete da prepoznate telo boli, uspećete i da ga odstranite.

Ja ću početi prvi. ;)
Kod mene se telo boli javljalo u obliku ljubomore, najviše. Tu sam najbolje prepoznao svoje telo boli.
Kako?
Pa odjednom bih počele da se javljaju u meni negativne emocije ljubomore, i da telo boli traži svađu kako bih se hranio. :)

Kao da bi se nešto u meni javljalo, što traži svađu. Ne želim da previše ulazim u lične stvari, ali dovoljno je da kažem da sam ispitivao situacije oko mene, tražeći nešto zbog čega bih bio ljubomoran.

Dakle, kako izgleda vaše telo-boli?

Vrh

Tema posta: Re: Kako izgleda vaše telo-boli?
PostPoslato: 12 Nov 2009, 08:49 

Pridružio se: 20 Avg 2008, 09:38
Drago mi je sto si procitao knjigu, prije svega. Takodje, drago mi je da si postavio ovo pitanje.

Kada sam postao svjestan svog "tela-boli", prestao sam da gledam horor filmove i sve u cemu preovladava nasilje. Zasto? Zato sto je podsvjesno hranjenje "tela-boli" gore od svjesnog. Mi onako opusteno lezimo i gledamo film, dok se "telo-boli" hrani a da mi to i ne znamo. Vremenom, izgubio sam svaku zelju za tim zanrom, tako da se nadam da sam na tom polju uspjesan.

Sto se tice mog svjesnog "tela-boli" nisam imao nekih prevelikih problema. Kad sam prekinuo podsvjesni tok, vjerovatno sam oslabio i svjesno hranjenje "tela-boli". Ponekad se javi neka emocija koja nije prijatna, ali je na vrijeme prepoznam i ona brzo nestane. Losa emocija najvise mrzi da je mi sami prepoznamo i posmatramo.

http://www.youtube.com/watch?v=4aUjLiLiriA

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat