duhovnaizgradnja.com forum

dobrodošli na forum o duhovnoj izgradnji
Danas je 08 Sep 2010, 05:55

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: O novcu, bankama, kreditima, EU...
PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:57 

Pridružio se: 04 Jul 2009, 19:01
Ne može se služiti novcu i Bogu u isto vrijeme - reče Isus
tako da rasprava nema osnova za raspravu, ili grešim?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 17:22 

Pridružio se: 06 Apr 2009, 14:21
Zeo je napisao:
tako da rasprava nema osnova za raspravu,ili grešim?

Ne griješiš uopće. ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 20:36 

Pridružio se: 20 Avg 2008, 09:38
Zeo je napisao:
tako da rasprava nema osnova za raspravu, ili grešim?

Nemoj me pogresno shvatiti, ali sta ako neko radi nesto sasvim posteno, nesto sto ga ispunjava, nesto sto voli i zaradjuje mnogo?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 05:02 

Pridružio se: 04 Jul 2009, 19:01
pa ako služi Bogu i ako Bog da novac, onda to nije grijeh, i ja sam počeo dobivati od Boga prekomjeran novac,a polažem pravo na mnogo toga, ali šta će biti vidjeti ću, mnogo me je društvo odštetilo, ali korijen ne dam, ja sam i dalje građanin ponosni SFRJ

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 10:03 

Pridružio se: 20 Avg 2008, 09:38
Kada se kaze da se ne moze sluziti i Bogu i novcu, ne misli se na fizicki odnos prema istom, vec unutrasnji. U prevodu, ne biti vezan za novac koji je i sam prolazan kao i svaka materija. Oni koji su vezani za novac (i za druge stvari) ne mogu uzivatu u njima.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 14:07 

Sunrise je napisao:
Kada se kaze da se ne moze sluziti i Bogu i novcu ne misli se na fizicki odnos prema istom,vec unutrasnji.

U prevodu,ne biti vezan za novac koji je i sam prolazan kao i svaka materija.

Oni koji su vezani za novac (i za druge stvari) ne mogu uzivatu u njima.

Mnogi su pogotovo danas vezani za novac i time unesrećuju :( ne samo sebe(jer im nikad dosta :x )nego i druge jer im daju manje nego što su objektivno zaslužili sve u ime virtualnog profita ostavljaju mnoge bez egzistencije tim svojim činom razmišljanja i djelovanja :? (čast iznimkama :seeya: )

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2009, 14:56 

Što je to seigniorage?
Definicija prema Académie Française francuskom rječniku iz 1935 godine:
pravo koje si prisvaja suveren vladar na proizvodnju novca.
U praksi,dobit ostvarena na razlici između troškova za tiskanje i nominalne vrijednosti na naličju novca,to jest cijene po kojoj se novostvorene novčanice stavljaju u opticaj.
Uz stvaranje monetarnih instrumenata sve jeftinijih za proizvodnju kao papirnatog novca,upisa u knjige ili unosa brojeva u kompjuter,danas se novac proizvodi skoro bez ikakvih troškova.
U međuvremenu su međutim nestali ali kako se čini ne i izumrli kraljevi i carevi.
U državnim sustavima,ustavima i konstitucijama takozvane Zapadne demokracije,trenutno je suverenost pripisana ljudima odnosno narodu ali je seigniorage ili pravo na danak feudalnom gospodaru dodijeljeno subjektima pod privatnom kontrolom,takozvanim središnjim bankama ili komercijalnim bankama u slučaju novca stvorenog kroz kredite.

U biti,javni dugovi država nastaju zbog prisvojenog prava na seigniorage privatnih monetarnih institucija,što je pravi razlog rušenja bivše Jugoslavije zamaskiran ratom između ustaše i četnika,pravo na seigniorage je razlog osnivanja Europske Centralne Banke što bez osnivanja Europske Unije na sramotan način bez održavanja narodnih referenduma,političkih promijena narodnih odluka,pa čak i održavanja višestrukih javnih referenduma kada političkim odlukama nije moguće promijeniti narodne odluke.

http://cromalternativemoney.org/index.p ... evara.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat